Kervés olivaolajon párold meg az apróra vágott zellerszárat, fehér és sárgarépát illetve zsenge hüvelyes zöldbabot és egy gerezd fokhagymát. Kevés vizet és egy kocka vegazöldség kockát adj hozzá és fedd le egy fedővel. Ha készen van tegyél hozzá egy nagy csokor apróra vágott...
+
A megtisztított zellert főzd meg vízben kevés sóval. Ha készen van rakj hozzá zabtejszínt egy kevés olivaolajat, egy csipet garam masalat és egy t.k. koliander pépet (ha van egy csokor friss koliandert). Az egésszet turmixolt össze és forrald fel újra.Tálaláskor a tányérba rakj egy kevés...
+
Főzz meg egy megtisztított édesburgonyát egy kis krumlival és kevés sóval. Ha készen van, szűrd le a levét, adj hozzá szőlőmag olajat/olivaolajat/szezámmagolajat (mindenből szoktam egy pár cseppet használni)Külön edényben forázz le kb 100ml puffasztott amarantot, hagyd pár percig hogy megszívja...
+
Fél hagymát párolj meg kevés olivaolajon, rakj hozzá két e.k. paradicsomürét, bazsalikomot és egy csipet sót. Sütsd pár percig, amíg össze érnek az ízek.Külön edényben vágd apróra a megtisztított és érett avokádót. Csepegtess rá egy kevés citromlevelet és szórd meg egy csipet borssal. Az elkészült...
+
Főzd meg a sárgarépát és adj hozzá sütőben puhára sült sütőtök belsejét. Legfinomabb, ha fele-fele arányban készítd el a pürét.Kevés olivaolajjal turmixold össze (egy pár csepp szezámmagolajat is adhatsz hozzá), ha nagyon sürű adj hozzá egy kevés vizet.A megmosott és puhára főzőtt quinoát keverd...
+
Kuktában 45 perc alatt főzzd puhára a céklát. Közben harmad annyi krumlit főzz meg kölön.Az amarantot mosd meg tisztára apró lyukú szűrő segítségével. A forrástól számítva 18-20 perc alatt főzd puhára. Ha mind a 3 alapanyag külön-külön megfőtt, akkor a céklát az amaranttal turmixold...
+
Melegítsd meg a 3 rész rízstejet (vaniliásat használok) és áztasd bele az 1 rész zabpelyhet, 3-4 perc alatt megdagad. Amíg kihűl, fözz meg egy fél almát és egy fél körtét kevés fahéjjal ízesítve. Ha készen van villával törd össze, adj hozzá pár csepp friss citromlevet és keverd a zabpehelyhez....
+
Reszelj le egy almát egy babakekszet. Turmixolj össze 4 e.k. túrót, adj hozzá egy 1ek. joghurtot egy pár csepp friss citromlevelet és 1 csipet fahéjjat.Ha készen van keverd össze az almapéppel.Az almát bármilyen más gyümölccsel helyettesítheted. Itt a fehérje bevitel a fontos, ne a gyümölcs legyen...
+
Egyenlő arányban párold meg ( hogy minél több tápanyag, vitamin a zöldségben maradjon) a felkozkázott zöldségeket: sárgarépa, fehérrépa, karalábé.Ha készen van, turmixold össze és 1tk. olivaolaj lenmagolaj keverékével keverd össze és forrald fel úgy hogy szórsz bele egy kevés apróra vágott...
+
Kevés ghín és vizen párolj meg egy marék megtisztított sárga vajbabot. Ha majdnem kész, adj hozzá petrezselyem zöldet.Közben főzz meg ugyanennyi rízst, nagyon puhára. A kettőt turmixold össze kissé, úgy hogy az még egy kicsit darabos maradjon. Ha nagyon sűrű, adj hozzá egy kis babavizet.
+