Debreceni óvoda- Waldorfi módszerrel

A waldorf módszer alapjaiban is a természethez közel állóan alakítja az élet minden oldalát.  Ehhez is igazodva és az egészséges táplálkozást is szem előtt tartva elsősorban a gabonaféléken, zöldségeken, gyümölcsökön van a hangsúly étrendünkben, de a tejtermékek is a megfelelő mennyiségben jelennek meg a szakember által összeállított kétfogásos ebédünkben, mely így akár vegetáriánusnak is megfelel, s alkalmanként a húsevőknek ugyanezen alapokhoz készítenek feltéteket, ha az olyan jellegű (ilyenkor a vegetáriánusoknak más feltét van).
A gyermekek napközbeni, óvodai étkezése így elsősorban a lakto-vegetáriánus étrend szerint zajlik, de a szülők igénye szerint kiegészül a vegyes étrend más összetevőivel is  Természetesen ez nem határozza meg, hogy otthon, óvoda után a család milyen táplálkozási szokásokat követ, tehát csoportunkban egyaránt megfelelő, egészséges táplálékot kaphatnak a vegyes és a vegán étrendű családok gyermekei is. Debrecen egyik legnevesebb éttermének kifőzdéje kiváló minőségben, jutányos áron és természetesen minden hivatalos előírásnak megfelelően készíti a tízórai kásáinkat és az ebédünket, melyet ki is szállítanak az óvodába.

Heti tízórai
HÉTFŐKEDDSZERDACSÜTÖRTÖKPÉNTEK
Csipkebogyó teaLevendula teaKörömvirág teaBodza teaHársfa tea
Rizs kásaÁrpa kásaKöles kásaRozs cipóZab kása
A kásák egyik nap édes, a másik nap sós ízesítéssel készülnek, és ezekhez illő kiegészítőkkel (pl. mazsola, mák, kókusz, kukorica, zöldborsó). A következő héten fordul az ízesítés ritmusa. A naphoz illő teát a délutáni uzsonnánál is fogyasztják az akkor még az óvodában étkezők

Illóolajok
Napi ritmus szerint alkalmanként használunk illóolajokat is, melyeket olíva olajban hígítva a tenyerükben is kipróbálhatnak, megszagolhatnak a gyermekek.