Főétel

Petrezselymes gomba

Ghí és olivaolaj (fele-fele) keverékén párold meg egy kevés sóval a szeletekre vágott csiperke gombát és az apróra vágott hagymát. Én egy nagy fej hagymához szoktam egy doboz gombát tenni. Amikor majdnem kész (kb 10perc) rakj hozzá egy nagy csokor petrezselymet és egy evőkanál...
+

Spenótos grillsajt

A grillsajtot (én a Hajdúsági grillsajtra esküszöm) felkockázod, kevés só, bors kíséretében sütsd meg olivaolajon.A megmosott kb.30dkg spenótot csepegtesd le, majd 1e.k.vajon párold meg. Csak 1t.k.delikáttal (ha lehet vegazöldségkeverékkel) ízesítsd. Ha készen van önts hozzá egy fél doboz...
+

Rakott vajbab

A kb 0,4 kg vajbabot tisztítsd meg és párold meg kevés vajon, önts hozzá egy kis vizet is és fedd le, amíg meg nem puhul. Kevés delikáttal vagy vega zöldégkeverékkel ízesítsd. (nem szoktam pluszban sózni, ha delikátot rakok rá) Ha majdnem kész, akkor rakj hozzá egy csokor apróra vágott...
+

Sült csoda

1db nagy fej hagymát 1/2 db pritaminpaprikát és egy doboz csiperke gombát apríts fel nagyon apróra és párold/pirítsd kicsit üvegesre bő olajban. Ha készen van, hagyd kicsit kihülni és keverj hozzá 2db reszelt főtt tojást, egy db nyers tojást, egy nagy csokor apróra vágott petrezselymet, kb...
+

Patiszontorta

Tisztítsd meg és vágd fel kb. 0,5cm vastag szeletekre a patiszont. Forgasd a szeleteket lisztbe, majd kevés olajon mindkét oldalukon sütsd ki őket. Ha készen van, tedd a szeleteket egy jénai tálba egymás tetejére.Külön edényben forralj fel egy doboz tejfölt, tegyél bele egy nagy csokor kaprot és...
+

Rozmaringos gyümölcsös sajt

2db nem puha körtét 1 db savanyú almát 1 e.k ghí és 2 e.k víz keverékén fedő alatt párolj puhára pár perc alatt. Rakj rá 3-4 szál rozmaringot, de ne sózd.  Amikor majdnem kész rakhasz bele egy kevés babánt.Külön edényben forró, de kevés olivaolajon sütsd meg a fél cm vastagra vágott füstölt...
+