Hozzávalók: 3 gerezd fokhagyma, 1 kis chilipaprika, 4 ek olívaolaj, 4 ek darált mandula, 4 ek lereszelt francia kenyér, 1,5 ek paradicsompüré, 1 l zöldségalaplé, só, ½ tk szerecsendió, ½ cantalup vagy görögdinnyeAz olajat felforrósítjuk, beletesszük a darált mandulát és a kenyeret, majd...
+
Hozzávalók (2-4 adag) 2 salotta, finomra aprítva3-4 szál újagyma, felszeletelve1/2kg karfiol, apró rózsákra szedve1/2l vízsó, bors, 2 t.k.delikátcsipet kurkumapirított mogyorómogyoróolajvaj A vajon, fedő alatt, csipet sóval üvegesre párolom a finomra aprított hagymát. Hozzáadom a karfiolrózsákat...
+
Hozzávalók (2 nagy adag)1 salotta, finomra aprítva1 gerezd fokhagyma, finomra aprítvakb. 3cm-es friss gyömbér, lereszelveolívaolaj5-6 nagy levél kelkáposzta, csíkokra vágva1 doboz konzerv csicseriborsóCsipet sáfrány, őrölt római kömény, korianderAz olívaolajon csipet sóval, fedő alatt, üvegesre...
+
Hozzávalók (4 adag)6 közepes méretű, zsenge petrezselyemgyökér, meghámozva, felkockázvakisebb fej hagyma aprítva1l víz4ek vajsó, bors, delikát4 csokor petrezselyemcsipet frissen őrölt szerecsendió1kk reszelt citromhéjízlés szerint kevés tejszínolívaolajtetejére: pirítitt füstölt tofukockákLábasban...
+
2 birsalma, meghámozva, felkockázva2 körte (pl. Vilmos), meghámozva, felkockázvaFél citrom leve1l víz2dl száraz fehérbor1 teáskanál cukorSócsipet sáfrányfél vaníliarúd kikapart magjaiTetejére:2 briós, felkockázva, arany színűre pirítva,OlívaolajA birsalmát és a körtét meghámozzuk, csumáját...
+
2 evőkanál olívaolaj1 hagyma, finomra aprítva1 csokor újhagyma, karikázva1 közepes zellergumó (30dkg), meghámozva, felkockázva40dkg hámozott gesztenye (friss, vagy vákuumcsomagolt)1 nagy zöldalma, meghámozva, felkockázva1,5l leszűrt zöldségleves1 ág friss kakukkfűsó, bors5dkg hideg vajAz olajon...
+
10 dkg megpucolt friss sóska (kb. 20dkg pucolás előtt) 3dl natúr joghurt, lehetőség szerint török típusú 1,5dl szénsavmentes ásványvíz 5dkg cukor +1dl víz egy kisebb zöldcitrom leve csipet só Tetejére: pisztácia, chilipehely, citrusos olívaolaj A sóskaleveleket megpucoljuk (száráról letépkedjük a...
+
Hozzávalók:Leves alap:1 l víz 2 db apróra vágott póréhagymát (0,5 cm-es darabokra) 4 közepes burgonya, apróra vágott 1 kis fej apróra vágott hagyma nagy csokor friss petrezselyemzöld 1 teáskanál kapor 1 gerezd fokhagyma, zúzott 1 teáskanál só:Kesudió krém: 1 csésze kesudió egy...
+
Hozzávalók: 1 fej hagyma, 1 e.k. olivaolaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 30 dkg zsenge zöldborsó, 10-20 dkg nokedli, só, bors, vega szárított zöldség ( vagy delikát)A hagymákat disztelük meg egy kevés olivaolajon, majd tegyünkl hozzá egy nagy csokor petrezselyem zöld felét. Engedjük fel kb 1...
+
Hozzávaló: egy kisebb fej hagyma, 50 dkg paszternák, 2 e.k. olivaolaj, 1 t.k. szárított gyömbér por vagy 1-2 cm friss reszelt gyömbér, 2 t.k. garam masala, 2 t.k. szárított vegazöldség port Egy kisebb fej hagymát pirítsunk meg egy kevés olajon, mikor félig készen van, tegyünk hozzá 4-5...
+